uus põnev dokumentaalfoto Peipsi ääres

Dokumentaalfoto kursus Eesti filmilavastaja ja fotograafi Arvo Iho juhendamisel

AEG: 7.-9. oktoober 2011
KOHT: ambulARTooriumi kunstimaja Tartumaal Peipsiääre vallas Kasepää alevikus
OSALEJATE ARV: 15-20
KURSUSE HIND koos koolituse, supertasemel toitlustuse, saunamõnude ja katusega pea kohal: 99 eurot
KAASA VÕTTA: digitaalkaamera; võimalusel sülearvuti ja ohtralt loomingulist palangut
REGISTREERUMINE: info@fotobrigaad.ee või 56610694

Kõik fotod, mis maailmas tehakse, on oma hetke dokumendid, kuid suurem osa neist pole veel fotokunst, mis peegeldaks looja isikupära ja tunnetuslikkust. Kutsume Peipsi-äärsesse vene vanausuliste külade idülli neid pildistamishuvilisi, kes usuvad, et fotokunsti on vaja selle loojale ja ennekõike neile pildistajatele, kes tahavad end selles vallas avada, olla tundlikud ja tähelepanelikud jälgijad, kes suudaks jutustada ka mõne üksiku pildiga terve loo.

Balti Filmi- ja meediakooli õppejõu Arvo Iho näol on tegu suurepärase loojaga, kes ühendab endas filmi-inimese ja fotograafi meistriklassi oskused ja samas ka soovi neid süvenejatega jagada.

Foto- ja filmikunstnik Arvo Iho

Kursusel anname edasi teadmised dokumentaalfotograafia olemusest, sellest, mida silmas pidada jutustuse vormi pildistamisel ja kujundamisel, kuidas peegeldada konkreetset keskkonda, kuidas sellesse kohaliku inimese ja ümbritseva omapära mõistmise kaudu sulanduda. Uurime pildistamispsühholoogiat, püüdes saavutada dokumentaalfotograafias vajalik oskus saavutada usaldus võõraste inimeste ja nende igapäevase olemisega.

Fotolaagrisse tulijad saavad kohapeal praktilised ülesanded, mille lahendamist üheskoos analüüsime.

Fotobrigaad

Arhiiv