Silvia Pärmanni ja Heikki Leisi reisifotograafia kursus 25.-27.09

25.-27. septembrini 2015 on fotohuvilised oodatud Peipsi-äärsesse kunstimajja ambulARToorium, kus toimub kohtumine fotokunstnike Silvia Pärmanni ning Heikki Leisiga.

Mina reisin. Sina reisid. Tema reisib. Me kõik reisime. Ja me kõik soovime, et meile jääks oma seiklustest maailmas mõnus mälestus. Enamus meist püüab neid mälestusi ka pildis talletada. Kuid paljud on kindlasti mõelnud, miks kipub võõraid reisipilte vaadates igavus peale tulema ja miks vaimustub neist šedöövreist tihti vaid reisil käinud pildistaja ise. Kursusel reisifotograafiast jagavad oma kogemusi kaks põnevat rännugurmaani Silvia Pärmann ja Heikki Leis, kes arutavad, kas ja miks ja kuidas üldse reisil pildistada, miks ja kellele on neid fotosid vaja ning kuidas vältida turistiklõpsude juhuslikkust. Kursus sobib igale rändamisest lugu pidavale tegelasele.

Silvia Pärmann on reisiajakirjanik ja -fotograaf, keda köidavad ühtviisi nii Lähis-Ida, Aasia kui Aafrika, nii metropolid kui tunnustamata riigid. Tema reisifotod ja –kirjad on viimase kümne aasta jooksul ilmunud nii Eesti Ekpressi reisilisas Kohver, reisiajakirjades Estraveller ja Go Reisiajakiri kui kafotoajakirjas Positiiv. Näitust “Kolmekesi”, kus näeb tema jäädvustatud parimaid seltskondi teel Muhust Muang Singini, Koreast Kenyani, on detsembrini üleval restoranis Kolm Sibulat Tallinnas.

Kursuse täpsem info Fotobrigaadi lehel.

Pildi autor: Silvia Pärmann

 

Arhiiv